Hrvatski radio

Radio Rijeka

Diana Haller postala počasna članica ansambla riječke Opere!

30.04.2019.

16:52

Autor: Radio Rijeka

Diana Haller (Foto: HNK Ivan pl. Zajc)

Diana Haller (Foto: HNK Ivan pl. Zajc)

Foto: - / -

Riječka mezzosopranistica međunarodne karijere i najmlađa solistica opernog ansambla Državne opere u Stuttgartu prihvatila je poziv intendanta HNK Ivana pl. Zajca Marina Blaževića da postane počasna članica riječke Opere.

Blažević je izrazio zahvalnost Diani Haller zbog svega što je napravila i "podarila riječkoj publici od svog debija u riječkom „Zajcu“, Gala koncerta 2015. pa preko uloge Julija Cezara u Handelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu”, nastupa u koncernoj izvedbi Gounodovog „Fausta“, recitala „Španjolske strasti” pa do nezaboravne Adalgise u Bellinijevoj „Normi“, uloge u kojoj je prošle godine debitirala upravo u rodnoj Rijeci."

Podsjetimo, Diana Haller brzo je ostvarila uspon na međunarodnoj opernoj sceni, plijeneći pozornost europske, ali i svjetske glazbene javnosti, a njezin je nesvakidašnji pjevački i scenski potencijal zarana potvrđen nizom prestižnih nagrada i priznanja.

Godine 2010. postala je članicom Opere u Stuttgartu, gdje je zablistala kao Angelina u Rossinijevoj operi „Pepeljuga“, za koju ju je ugledni njemački, svjetski relevantan časopis Opernwelt proglasio mladom pjevačicom godine zahvaljujući odluci pedeset europskih i američkih glazbenih kritičara.

Od tada kontinuirano niže uspjehe nastupajući u sve većim i zahtjevnijim ulogama na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima kao što su Salzburger Festspiele, Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Concertgebouw Amsterdam, Opernhaus Zürich, Maggio Musicale Fiorentino i Firenze. Samo u posljednjih godinu dana broji desetak različitih uloga i niz koncertnih nastupa među kojima je i debi na slavnoj pozornici milanske Scale u ulozi Altichiare u operi „Francesca da Rimini“.

Počasnu članicu riječke Opere ponovno ćemo gledati u Rijeci sljedeće sezone u ulozi Julija Cezara, a u tijeku su i pregovori o nastavku suradnje nakon 2020. godine.

Diana Haller (Foto: HNK Ivan pl. Zajc)

Diana Haller (Foto: HNK Ivan pl. Zajc)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.