Hrvatski radio

Radio Rijeka

Diplomska predstava 42. generacije glumačke škole Ri Teatra: Može li njihova "RomeoJulijevska" ljubav nadvladati poteškoće?

13.01.2023.

10:46

Autor: Radio Rijeka

predstava "E, nećeš!"

predstava "E, nećeš!"

Foto: - / Ri Teatar

U Kulturnom centru Kalvarija u Rijeci 13. i 14. siječnja u 20 sati bit će premijerno izvedena predstava "E, nećeš!".

Pričom o zabranjenoj ljubavi publici će se prvi puta predstaviti 13 mladih glumaca, a predstava u režiji Bojana Lakoša i Andreja Gregorina nastala je metodom improvizacije tijekom dvomjesečnih proba. 

Naša priča se događa u malom mjestu tu negdje, u riječkom prstenu i prati dvije obitelji, Horvate i Stevanoviće. Horvati su prilično konzervativni, kršćanski nastrojeni i sve što je izvan tog njihovog okvira teško tj. nikako ne prihvaćaju. S druge strane, obitelj Stevanović su malo previše slobodni, malo previše liberalni i malo previše opušteni, čak do te mjere da se ta njihova otvorenost može doimati apsurdnom i u konačnici su prilično nesusretljivi prema bilo kome tko ima drugačiji svjetonazor.

Ri Teatar

U Kalvariji su ove i iduće dvije nedjelje u 17 sati najavljeni upisi u 43. generaciju Škole glume Ri Teatra za starije od 17 godina, a tečaj glume bit će organiziran vikendima tijekom četiri mjeseca: od veljače do lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.