Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dječja kuća ne trči za profitom - žele ostati kreativni i svoji

01.04.2023.

15:29

Autor: Anja Matić

mašte i igre nikad dosta

mašte i igre nikad dosta

Foto: - / Dječja kuća

Sunčan dan u Rijeci u eteru je pratio i pozitivan razgovor o jednoj od najuspješnijih priča u riječkoj kulturi. Govorimo o mjestu igre, učenja, istraživanja i mašte. Prošle subote proslavili su drugi rođendan, a cilj im je biti još bolji i još posjećeniji.

Dječja kuća kulturni je centar za djecu i nove generacije u Rijeci usmjeren sadržajima prema području umjetnosti i kulture u širem smislu, a posebno zainteresiran za nove i inovativne prakse iz sfere čitateljske, filmske, kazališne i suvremene umjetnosti. 


Mjesto koje već ima svoju vjernu publiku nalazi se u art kvartu “Benčić”. 


Netko je naravno i odgovoran za taj uspjeh koji se, u među ostalom, mjeri dječjim, ali i odraslim smijehom. Dva "glavna aktera" koje u šarenoj kući već svi znaju su: Iva Marčelja, organizatorica programa u Dječjoj kući i Kristian Benić, dežurni za marketing i projekte Gradske knjižnice Rijeka.  

Dječja kuća proslavila je drugi rođendan i mi stvarno jesmo kao mali todleri. Još moramo učiti, ali smo neodoljivi.

Iva Marčelja

Riječki art kvart već živi, a ako niste znali, ovaj umjetnički zahvat na Brajdi najveće je ulaganje u kulturnu infrastrukturu od osamostaljenja Republike Hrvatske.

Dječja kuća mjesto je dostupnosti, sofisticiranog sadržaja i posebnog pristupa predškolcima. Želimo i dalje nuditi originalan sadržaj i ne postati klišej - biti svoji i drugačiji.

Kristian Benić

Kako im je prošao rođendan, što je zgrada Dječje kuće bila nekad i što je među djecom uvijek hit, poslušajte u nastavku:

Klasa optimist - Dječja kuća

Filip Štimac, Anja Matić, Iva Marčelja i Kristian Benić

Filip Štimac, Anja Matić, Iva Marčelja i Kristian Benić

Foto: Lucija Fanton / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici