Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dječji zbor "Kap": raspjevani mališani koji nižu uspjehe i osvajaju medalje

16.05.2018.

09:56

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Franka Zlatić i Nika Mančić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT Radio Rijeka)

Franka Zlatić i Nika Mančić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Rijeci već godinu i pol dana uspješno postoji i radi Dječji zbor "Kap", u sklopu Udruge Pjevački zbor mladih Josip Kaplan i kroz to vrijeme imali su zapažene nastupe, a ovjenčali su se na natjecanjima srebrom i zlatom.

Zato smo u studio Radija Rijeke pozvali njihove mlade voditeljice, Kaplanovke - Franku Zlatić i Niku Mančić, koje su kroz razgovor rekle da uživaju u radu s djecom i da i od njih mogu puno toga naučiti, a posebno im je zadovoljstvo što im je mentorica profesorica Doris Kovačić.

Dječji zbor Kap ima 24 člana u dobi od 7 do 12 godina, sve su djevojčice, a među njima je samo jedan hrabri i sjajni dječak Lovro kojemu nimalo ne smeta što je jedini među djevojčicama.

Zbor je nastupio u velikom riječkom kazalištu Ivana pl. Zajca, u predstavi Puccinijeve opere "La Boheme", a ove je godine nastupio i na dva natjecanja i osvojio srebrnu plaketu, a na državnom natjecanju zlato.

Poslušajte kako o Dječjem zboru "Kap" govore voditeljice Franka Zlatić i Nika mančić u razgovoru s Glorijom Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.