Hrvatski radio

Radio Rijeka

Do kraja godine u Malom Lošinju otvara se veliko kino

05.05.2015.

17:38

Autor: Branko Domac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Do kraja godine grad Mali Lošinj dobit će novo kino. Projekt nazvan "Veliko kino za Mali Lošinj" podržali su Grad Mali Lošinj i Ministarstvo kulture, te gospodarski subjekti Lidl i Jadranka d.d.

Grad Mali Lošinj kino je imao davne 1904. godine, a dvadesetak godina kasnije u čak dvije dvorane prikazivali su se filmovi. U današnjim prostorima počelo je raditi 1946. godine, sve do 2012., kada je zbog zastarjele tehnologije prestalo s radom. Na inicijativu Hrvoja Serdara, povremenog Lošinjana, rodila se ideja za uređenjem kina Vladimira Nazora koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu. Osmišljen je projekt ukupne vrijednosti 800 tisuća kuna, a grad Mali Lošinj osigurat će 120 tisuća kuna i potrebnu logistiku.

Lidl će do konca kolovoza sa svakog ostvarenog računa u lošinjskoj trgovini izdvojiti kunu za opremanje kina. Bit će to kino rame uz rame onima u velikim gradovima, a premijere filmova održavat će se u isto vrijeme u Zagrebu, Rijeci i Malom Lošinju. Osim što će obogatiti život građana, bit će i dodatna ponuda gostima koji borave na otoku. Uz Ministarstvo kulture, u projekt se uključila i tvrtka Adria Oil koja je svoj poslovni put počela upravo na ovom otoku. Ovaj projekt dokazuje da je sve moguće, čak i da tržišni suparnici zajedničkim snagama realiziraju vrijedne projekte za lokalnu zajednicu - za otok Lošinj. Javlja Branko Domac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.