Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodijeljena Nagrada Status: Elvis Stanić dvostruki dobitnik

02.03.2018.

11:35

Autor: HRT

Foto: elvis-stanić.hr

Foto: elvis-stanić.hr

Foto: - / -

Multiinstrumentalist Elvis Stanić jedini je glazbenik koji je sa sinoćnje dodjele nagrade Hrvatske glazbene unije otišao kući s dva Statusa - za električnu gitaru i harmoniku. Još je nekoliko kvarnerskih glazbenika proglašeno najboljim instrumentalistima.

Darko Jurković Charlie dijeli Status za električnu gitaru, Denis Razumović Razz za najboljeg saksofonista, dok je najbolji bubnjar zabavne i rok glazbe Slobodan Bobo Grujičić.

22. dodjela Nagrade Status, glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini, nakon devet je godina održana u Zagrebu, a domaćin dodjele bila je HGU Podružnica 1 Zagreb.

Nagradu Status dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi. Ukupno 16 kategorija i 20 priznanja. 

Ovu prestižnu nagradu, Hrvatska glazbena unija je ove godine dodijelila u ukupno 16 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku.

Red nagrada, red glazbe i topla atmosfera - Statuse već 22 godine čine jednom od ležernijih dodjela na kojoj se u glazbenom duhu manje govori, a više pjeva. Na dodjeli u Johannu Francku nastupili su: Elemental, Kojoti, Franko Krajcar & Indivia, Danko Krznarić & Band feat. Mile Kekin, Miroslav Lesić & Daria Hodnik Band, Razz/Hauser/Šestak/Rupena Quartet, Davor Rodik, Rista Ibrić i Nikola Marjanović, Elvis Stanić Group, Valterova djeva, a u revijalnom dijelu je nastupila grupa Chui.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.