Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dokumentarac oživljava zapuštenu "Panoramu"

20.08.2016.

12:34

Autor: Antonia Lozo

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekadašnjem motelu Panorama na Preluku večeras će biti udahnut filmski život i to zahvaljujući programu Liburnia Film Festivala što u Opatiji počinje sljedeći tjedan. Dokumentarac "Kratki susreti uz Jadransku cestu" dio je serijala "Betonski spavači".

Na terasi motela, s pogledom na cijelu Liburniju, u prostoru koji je u šezdesetima projektirao Ivan Vitić, jugoslavenska arhitektonska superzvijezda, u 21 sat održat će se projekcija dokumentarnog serijala Betonski spavači. Bit će prikazana druga epizoda - Kratki susreti uz Jadransku cestu, koja je velikim dijelom posvećena upravo bivšoj Panorami.

Serijal Betonski spavači redatelja Saše Bana, priču gradi oko brojne napuštene, devastirane i ruševne, ali iznimno vrijedne turističke arhitekture 20. stoljeća. Projekcijom će bit najavljeno 14. izdanje festivala hrvatskoga dokumentarnog filma - Liburnia Film Festivala, koji 22. kolovoza počinje na opatijskoj Ljetnoj pozornici.

Betonskim spavačima govori scenarist serijala Maroje Mrduljaš:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.