Hrvatski radio

Radio Rijeka

Doživite sakralnu glazbu Ljube Kuntarića

28.01.2016.

17:04

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečani koncert sakralne glazbe našeg poznatog skladatelja Ljuboslava Ljube Kuntarića upriličit će riječki ogranak Matice hrvatske u subotu 30. siječnja, u katedrali svetog Vida u Rijeci. Što je izabrano između 680 upravo takvih skladbi?

Iako se tijekom 75 godina skladateljskog rada okušao u brojnim glazbenim žanrovima, ovaj će koncert biti presjek sakralnog opusa Ljube Kuntarića. A taj dio skladateljeva opusa često je inspiriran nacionalnim folklorom.

Uz zbor "Cantores Sancti Viti", na koncertu će nastupiti solisti Bojan Šober, Igor Vlajnić, Ivana Miletić, Jurica Goja, Ana Majdak, Krešimir Škunca i Katarina Toplek. Glasovirsku pratnju osigurava profesor Filip Fak, a na orguljama je Danijela Marinović.

Koncert će biti održan u subotu 30. siječnja, u 19 sati, u katedrali svetog Vida u Rijeci, a moderatorica programa je naša nacionalna prvakinja Olga Šober. Poslušajte što kaže u najavi:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.