Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dramsko učilište u HNK Zajcu

09.11.2012.

15:06

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca osniva Dramsko učilište za djecu i mlade. Program će krenuti početkom sljedeće kalendarske godine, a upisi počinju već u studenom.

Nastavljajući se na suradnju s Kazališnom radionicom Malik, buduće dramsko učilište preuzet će model redovite umjetničko-pedagoške nastave, u kojoj će s djecom i mladima raditi profesionalni kazališni djelatnici. U prvoj godini rada planirane su dvije produkcije.

‘Djevojčak u vještičjem vrtlogu’

Suradnja riječkog HNK i Kazališne radionice Malik rezultirala je još jednom novom predstavom, čija je premijera najavljena za utorak 16. listopada u HKD-u na Sušaku. Suvremenu bajku Djevojčak u vještičjem vrtlogu, prema motivima Roalda Dahla, režirala je Helena Petković, a izvedbu pripremaju dvije jednakovrijedne postave mladih glumaca.

Scenografija je diplomski rad Marka Burića na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci, a kostimografiju potpisuje Matea Pasarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.