Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dražen Siriščević ponovno u rodnom gradu kao redatelj opere

20.01.2021.

12:43

Autor: Matea Krmpotić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Rođeni Riječanin, novinar i redatelj Dražen Siriščević, ponovno je u Rijeci i to kao redatelj Mascagnieve opere "Cavalleria rusticana". Kao što već znamo - na snazi su nove kazališne mjere, tako će zbor pjevati u dvorani za probe, izvan gledališta. Premijera je 27. siječnja.

Gledatelji će ovu operu ipak moći doživjeti u svoj raskoši. Tu su i riječki operni prvaci - Kristina Kolar, Domagoj Dorotić i Roberto Kolar, koji se neće vidjeti, govori Dražen Siriščević za Tris Radio Rijeke. 

Prisjetio se svojih početaka u Rijeci i osjećaja kada se prvi put, krajem prošle godine, predstavio Rijeci kao operni redatelj i to s operom Madame Buterfly. "Bio mi je rođendan i bio sam baš sretan što ću rođendan proslaviti na taj način u svom rodnom gradu", kaže Siriščević. 

U operi sam od malih nogu, majka mi je pjevačica, pa sam s njom išao na probe, čekao ju, upijao, učio. Nije ni čudo da sam, nakon svega, završio u operi. 

Poslušajte razgovor:

Dražen Siriščević, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.