Hrvatski radio

Radio Rijeka

Drugo izdanje Periskopa - festivala suvremenog plesa i pokreta

09.10.2017.

11:03

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijerom baleta "Macbeth" u HNK Ivana pl. zajca u Rijeci je počeo drugi Festival suvremenog plesa i pokreta - Periskop. Program će trajati do 15. listopada, odvijat će se u više riječkih prostora te nudi ples i pokret svim uzrastima.

Balet "Magbeth", u koreografiji međunarodno nagrađivane Maše Kolar, na programu je HNK Zajca i u ponedjeljak 9. listopada.

Periskop predstavlja riječku premijeru nove predstave Žaka Valente "Travelogue" čije je ishodište susret mladog i starijeg izvedbenog para, su-postavljanje dviju izvedbenih kvaliteta i snaga, mladost nasuprot iskustvu. HKD na Sušaku, u utorak 10. listopada, u 20 sati.

Programski pravac "Novi horizonti", radi poticanja lokalnih i novih autora, nudi poseban program u Galeriji Kortil. Nastupit će debitantice: Vanesa Kučić s "FUNKEY – Fun is the key" i Mia Kevo s radom "Prima Materia" te lokalne autorice Antonia Bašković i Martina Hrlić Rogić s komadom "Complicated Minds" te Ivana Peranić koja predstavom "Susret u Kortilu - Dodir" tematizira potrebe slijepih i slabovidnih osoba.

Osim toga na programu su plesne produkcije i gostovanja "Spore" kolektiva BADco. i "Sad Sam Lucky" Matije Ferlina, program dječjih predstava "Daj mi pokret!" Gregora KamnikaraAndreje Rauch Podržavnik iz Slovenije te "Bilo jednom jedno sunce" Teatra Puna kuća.

Detalje programa potražite u nastavku ili ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.