Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dugonja, Trbonja i Vidonja otvorili sezonu pričaonica za djecu u Šporeru

01.10.2016.

13:43

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pedesetak najmlađih Opatijaca subotnje prijepodne provelo je u paviljonu "Juraj Šporer" s kraljevićem, Dugonjom, Trbonjom i Vidonjom u potrazi za nevjestom - princezom. Riječ je o pričaonici zagrebačkoga teatra "Poco Loco" u suradnji s Festivalom Opatija.

Radoznalost, smijeh, interakcija i upoznavanje djece s jednim glazbenim instrumentom, obrazac je kojim pokolokovci već dvije godine zabavljaju i razveseljuju djecu vrtićke i predškolske dobi uz nezaobilaznu "pokretnu" scenografiju na grafoskopskom platnu.

Ove subote djeca su slušala o pustolovinama kraljevića koji u potrazi za svojom nevjestom najprije susreće tri naslovna lika, koji mu, svaki sa svojom posebnom osobinom odluče pomoći. Dramaturški se u veseloj atmosferi potrage izvrsno uklopila tamburica.

Još jednim "živjeli su dugo i sretno" završilo je ovo ugodno druženje djece i kazališnih umjetnika iz teatra Poco Loco, koji su najavili slijedeći sastanak već za dva tjedna - 15. listopada, kada će djeci ispričati priču o sedmoglavom zmaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.