Hrvatski radio

Radio Rijeka

Duško Jeličić: Posebno mi je drago kada moje pjesme slušaju mladi

28.05.2015.

21:58

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Duško Jeličić Dule i grupa Bonaca u subotu će nastupiti u riječkom River pubu te izvesti svoje najpoznatije hitove, ali i rock evergreene uz koje je odrastao.

Koncert u subotu, 30. svibnja, počinje u 21:30, a ulaz je slobodan. Otac ča-vala i ča-rocka i pokretač opatijske Balinjerade Duško Jeličić grupu Bonaca osnovao je krajem 1976., godinu dana kasnije snimaju singl ploču "Opatijo,Opatijo", "Mačak z Voloskega", a zatim albume "Pod Učkun" i "Ma va srce si mi ti". Njegova legendarna pjesma "Beli, Cres i Lubenice" najizvođenija je pjesma popularne emisije Glista na kojoj je bila više od 200 tjedana. Dule je ostvario brojne glazbene suradnje, primjerice s Ivom Robićem, Đurđicom Barlović, Puhačkim orkestrom Lovran, Draženom Turinom Šajetom te mnogim drugima.

Povodom tri desetljeća glazbenog djelovanja, doprinosa popularnoj glazbi i prezentaciji liburnijskog kraja i Opatije, sastav Bonaca nagrađen je 2007. godišnjom nagradom Grada Opatije. Dule je prije tri godine postao počasni građanin Lovrana i dobio nagradu Grada Opatije za životno djelo. S Duletom je o koncertu i mnogim uspomenama vezanim upravo uz Radio Rijeku, razgovarala Iva Črnjar:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.