Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dva Riječanina, jedno violončelo i jedan glasovir

23.11.2015.

18:19

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"1 violončelo i 1 glasovir" naziv je trećeg koncerta u okviru Komornih koncerata u Mramornoj dvorani u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca. Na programu je u utorak, 24. studenog, u 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Na violočelu i glasoviru nastupit će dvojica poznatih riječkih glazbenika Petar Kovačić i Filip Fak, dobitnici brojnih domaćih nagrada i priznanja. Izvodit će djela glasovitih skladatelja Beethovena, Brahmsa, Schumana, Piazzole i Rossinija.

Prvi dio večeri rezerviran je za dvanaest varijacija na Händelovu temu iz oratorija "Judas Maccabeus" za klavir i violončelo u G-duru WoO 45 Ludwiga van Beethovena i trostavačnu Sonatu za violončelo i klavir u e-molu Johannesa Brahmsa.

U drugom dijelu koncerta izvodit će djelo "Fantasiestücke" za violončelo i klavir Roberta Schumanna, "Len gran tango" za violončelo i klavir Astora Piazzollija i "Une larme" tema s varijacijama za violončelo i klavir Gioachina Rossinija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.