Hrvatski radio

Radio Rijeka

Emina Višnić vodit će riječki projekt Europske prijestolnice kulture

10.10.2016.

15:58

Autor: T. Petrović Čemeljić, L. Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon provedenog Javnog natječaja za člana Uprave Rijeka 2020 d.o.o., Skupština društva donijela je Odluku o imenovanju člana Uprave kojom se Emina Višnić imenuje za člana Uprave Rijeka 2020 d.o.o. s početkom mandata od 1. siječnja 2017. godine. Mandat traje pet godina.

Emina Višnić izabrana je između desetero kandidata koji su se prijavili na natječaj, od kojih je jedan povukao svoju prijavu. Vodit će trgovačko društvo Rijeka 2020 d.o.o. koje provodi projekt Europske prijestolnice kulture.

Višnić, koja je trenutno ravnateljica ustanove POGON - Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u drugome mandatu, liderica je s bogatim profesionalnim iskustvom u kulturnom menadžmentu u javnom i civilnom sektoru. Iskusna je u uspostavljanju novih organizacija, u umjetničkoj i kulturnoj produkciji, kao i u upravljanju mrežama i kompleksnim partnerskim strukturama na domaćoj i međunarodnoj razini, stoji u priopćenju Rijeka 2020 tima.

Važno je što projekt Europske prijestolnice kulture ima široku podršku da bi uopće mogao uspjeti, rekla je novoizabrana direktorica tvrtke Rijeka 2020. Višnić na dužnost stupa od siječnja iduće godine, a prvi će joj potezi - zbog intenziviranja programskih aktivnosti - biti širenje postojećeg tima.

Dužnost direktorice prvenstveno shvaća kao zaduženje da sudionicima projekta omogući kvalitetne uvjete rada i financiranje. Naglasila je važnost sinergije Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, te Grada Opatije, turističkih zajednica, Sveučilišta, velikih tvrtki i malih poduzetnika, ali najvažnij su kuturnjaci koji moraju "iznijeti" cijeli projekt. Poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.