Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:03 / 11.07.2019.

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

"Enrico Caruso: Legenda jednog glasa" na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Suradnja Generalnog konzulata Talijanske Republike u Rijeci i Festivala Opatija nastavlja se i ove godine, pa ćemo tako 23. srpnja imati priliku uživati u koncertu naziva "Enrico Caruso: Legenda jednog glasa" na opatijskoj Ljetnoj pozornici, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

Suradnju i program koncerta predstavili su generalni konzul konzulata Talijanske Republike u Rijeci Paolo Palminteri, maestro Alfredo Barchi iz Societa Filharmonie i ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

Enrico Caruso je jedan od najvećih tenora svih vremena koji je pjevao na svim većim europskim i svjetskim pozornicama. Svjetski fenomen postaje 1904. godine kao prvi tenor slavnog Metropolitana u New Yorku.

Hommage tom velikanu održat će se u Opatiji, na koncertu 23. srpnja kroz svevremenska djela poput kao Vissi d'Arte (Tosca), Celeste Aida (Aida), Nesun Dorma (Turandot) i druge poznate operne arije koje je Enrico Caruso pjevao, kao i napolitanske kancone.

Uz Societa Filarmonia iz Udina pod ravnanjem maestra Alfreda Barchia, nastupit će sopranistica Marianne Prizzon, bariton, Walter Franceschini i tenor Xiqi Zhang.

Cijena ulaznica je 150 kuna, a može se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici kao i online. Poslušajte:

Ernie Gigante Dešković o koncertu, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.