Hrvatski radio

Radio Rijeka

EPK: Emina Višnić podnijela ostavku, dio zaposlenika se vraća na posao

09.06.2020.

17:19

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Emina Višnić na otvorenju EPK (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Emina Višnić na otvorenju EPK (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Direktorica tvrtke Rijeka 2020 Emina Višnić na temelju vlastitog zahtjeva razriješena je funkcije direktorice tvrtke, a na tu dužnost imenovana je dosadašnja direktorica sektora razvoja u toj tvrki Irena Kregar Šegota.

Emina Višnić zatražila je razrješenje na funkciji direktorice tvrtke Rijeka 2020, smatrajući da se u novim okolnostima treba osobno intenzivnije posvetiti poslovima operativnog upravljanja programima, navedeno je u priopćenju pristiglom iz Grada Rijeke.

Izražavajući ponos na sve što je do sad odrađeno, Višnić je posebno istaknula projekt otvorenja. "Iako smo imali tu nesreću da je ovu godinu obilježila svjetska pandemija, ipak čvrsto vjerujem da je projekt EPK već uspio te da trebamo iskoristiti vrijeme pred sobom da realiziramo što je moguće više programa i na primjeren način zaokružimo priču o gradu koji je postao i ostao Europska prijestolnica kulture", rekla je Višnić, koja ostaje zaposlena u tvrtki Rijeka 2020 i preuzima poslove upravljanja programima koji idu u realizaciju.

Skupština Društva direktoricom Rijeke 2020 imenovala je Irenu Kregar Šegotu zbog, kako je navedeno, njezinih znanja, kompetencija i iskustva u EPK projektu. Kregar Šegota je od samog početka imala ključnu ulogu u  kandidaturi za titulu Europske prijestolnice kulture, kao i u kasnijim fazama projekta. Završila je studij francuskog i engleskog jezika i književnosti te se u inozemstvu educirala iz područja kulturnih politika i upravljanja u kulturi.

Kulturno-umjetnički program Europske prijestolnice kulture, prilagođen novonastalim okolnostima izazvanima pandemijom, imat će oko 150 kulturno-umjetničkih događanja koja organiziraju i provode ustanove kulture, partnerske organizacije i tvrtka Rijeka 2020.

U priopćenju se ističe da se nastavkom programa i dio zaposlenika vraća u tvrtku Rijeka 2020. U proteklih tjedan dana vratilo se dvoje zaposlenika koji su bili angažirani na programima pravca "27 susjedstava". Na posao će biti pozvan još dio zaposlenika tvrtke Rijeka 2020 s kojima je ranije raskinuta suradnja. Radi se o dijelu osoba koje su radile na poslovima organizacije kulturnih događaja, produkcije i komunikacijskim poslovima, stoji u priopćenju Grada Rijeke kojeg u cjelosti donosimo u nastavku.

"Došlo je do zastoja i zamora, mislim da je ova odluka najbolja za projekt i da daje novi vjetar u leđa", rekla je jutro poslije u našoj emisiji "Tris" novoimenovana direktorica tvrtke Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota. Poslušajte:

Irena Kregar Šegota u emisiji "Tris", pripremila Neva Funčić

Irena Kregar Šegota (Foto: Pixsell)

Irena Kregar Šegota (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.