Hrvatski radio

Radio Rijeka

ExPort ne radi, ali tu je YouTube: videovodstvo izložbom "Retrovizor 2020"!

15.04.2021.

14:20

Autor: T. Petrović Čemeljić

Foto: Rijeka 2020

Foto: Rijeka 2020

Foto: - / -

U petak 16. travnja u podne na YouTube kanalu Rijeka 2020, kao dio završnice programa Europske prijestolnice kulture, bit će objavljeno videovodstvo izložbom "Retrovizor 2020" koja je postavljena u Exportu na Delti, a zbog epidemioloških mjera trenutno zatvorena za posjetitelje.

Izložba fotografija "Retrovizor 2020" podsjeća na uzbudljivo vrijeme u kojem je stvaran projekt Rijeke Europske prijestolnice kulture. "To je izložba o prošlosti, kojom se istovremeno promišlja i budućnost, jer je namjera pokazati sve potencijale za daljnji kulturni razvoj Rijeke na svim tekovinama projekta Europske prijestolnice kulture: od nove infrastrukture, preko novih programa koji su osmišljeni upravo za EPK, do ljudi koji su u programima sudjelovali", naglašava se u najavi.

Objektivi brojnih profesionalnih i amaterskih fotografa zabilježili su umjetnička djela i izvedbe, radost zajedničkog uživanja u kulturnim događanjima, zadovoljstvo otvaranja i istraživanja novih prostora. Kamere su snimile i ono što je bilo manje vidljivo - pripremanje programa, građevinske radove i opuštanja nakon događanja.

Fotografi čija su djela korištena na izložbi su Marin Aničić, Ana Bernard, Dalibora Bijelić, Franjo Brlić, Asja Brusić, Igor Crnković, Karlo Čargonja, Hrvoje Franjić, Geoarheo, Ivan Hanžek, Damir Jevtić, Tanja Kanazir, Tin Komadina, Alexandra Kononchenko, Matija Kralj, Miranda Legović, Vladimir Mudrovčić, Marin Mešter, Ivan Vranjić, Kristijan Vučković, Borko Vukosav, Petra Sporiš, Stephany Stefan, Dražen Šokčević i Damir Žižić

Za koncept i produkciju izložbe "Retrovizor 2020" zaslužni su Rijeka 2020 i Delta Lab, dizajn i koncept postava potpisuju Ana Tomić i Marino Krstačić Furić, a videovodstvo Damir Jevtić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.