Hrvatski radio

Radio Rijeka

FEN najbolji kazališni festival

23.11.2012.

18:12

Autor: Marijana Smokvina / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na portalu Teatar.hr publika je najboljim kazališnim festivalom u Hrvatskoj proglasila opatijski Festival neovisnih kazališta FEN, što je prošlog proljeća održan po prvi put

Prvi Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj – FEN, održan prošloga travnja u Opatiji, na prvoj je dodjeli nagrade publike internetskog portala Teatar.hr, osvojio prvo mjesto i titulu najboljeg festivala u Hrvatskoj po mišljenju publike.

Nominaciju smo shvatili kao veliko priznanje, a trijumf FEN-a nad festivalima koji su već niz godina ucrtani u kazališnoj karti i izvan granica Hrvatske, službena je potvrda kvalitete  projekta, izjavila je Rajna Miloš, ravnateljica ustanove Festival Opatija, ne krijući zadovoljstvo osvojenom nagradom.

Prvi Festival neovisnih kazališta Republike Hrvatske, FEN 2012., u pet je dana ugostio 13 predstava u izvedbi 12 neovisnih kazališta, u kojima je nastupilo 37 glumaca iz Zagreba, Splita i Koprivnice. Kada se sve zbroji, u pet dana 15 sati kazališta pogledalo je više od tisuću gledatelja, stoji na mrežnoj stranici Festivala. (foto: scena iz predstave Blago zagrebačkog Kazališta Tvornica lutaka) 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.