Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival Perforacije kreće večeras uz plesnu predstavu "Shake it off"

15.07.2021.

12:55

Autor: HRT - Radio Rijeka

Mia Zalukar i Bruno Isaković – Shake it off (Foto: Festival Perforacije)

Mia Zalukar i Bruno Isaković – Shake it off (Foto: Festival Perforacije)

Foto: - / -

Festival Perforacije i Noć performansa, u organizaciji udruge Domino, nakon zagrebačkog izdanja te uspješnih gostovanja u Dubrovniku i Koprivnici, uz podršku Mreže izvedbenih umjetnosti, putuje u Rijeku.

Riječko izdanje Perforacija, u četvrtak, 15. srpnja u 20 sati u prostoru Filodrammatice otvara premijera predstave Shake it off, plesnih umjetnika Brune Isakovića i Mije Zalukar. Predstava je nastala u koprodukciji umjetničke organizacije Malo sutra i udruge Domino, čija se posljednja faza realizirala kroz desetodnevnu umjetničku rezidenciju na otoku Cresu. Riječ je o predstavi koja svoju atmosferu gradi kroz fizički naboj vibracija i drhtaja.

Noć performansa u Rijeci održat će se u petak, 16. srpnja s početkom u 17 sati na Korzu performansom Igora Zenzerovića, Studija jednog zagrljaja koji traje 23 minute 59 sekundi. Nastavlja se u 18 sati, također na Korzu, performansom Andreja Zbašnika "Poštar" te završava izvedbom Josipe Bubaš, Ljepota u galeriji Filodrammatica s početkom u 19 sati.

Perforacije u Rijeci obogaćuje predstava "Arbajt", autorskog tima koji čine Šimun Stankov, Una Štalcar-Furač i Espi Tomičić. Predstava Arbajt nastala u koprodukciji UPPU PULS i udruge Domino bavi se promišljanjem sličnosti i mogućih poveznica rada na gradilištu i izvođača na sceni, ukazujući time na, često pogrešnu, romantizaciju rada u kazalištu.

Gostovanje u Rijeci ostvarujemo u suradnji s udrugom Prostor Plus, u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti.

Obzirom na nove epidemiološke mjere koje od ponedjeljka, 12. srpnja, obuhvaćaju Primorsko-goransku županiju, bili smo primorani otkazati dio izvedbi planiranih u okviru festivala Perforacije u Rijeci. Većinu programa ipak održavamo, ali pod uvjetom da događaju prisustvuju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom (u elektronskom ili pisanom obliku).

Molimo da svoj dolazak najavite na: perforacije@gmail.com Više o festivalu saznajte OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.