Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival riječke fotografije

10.10.2013.

17:03

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival fotografije Photori po četvrti put organizira Fotoklub Rijeka, a program čini šest izložbi, prva Fotopromenada i prvi riječki Foto Ex Tempore, Fotobuvljak, izlet, radionice i niz drugih događanja.

Glavni festivalski dan je subota 12. listopada, kada će u Užarskoj ulici biti održana prva Fotopromenada, prvi riječki Foto Ex Tempore, Fotobuvljak, promocija nove knjige Stanka Abadžića, fotografske radionice i pregledi portfolija. Fotopromenada je jednodnevna revijalna izložba fotografija na otvorenom koja autorima pruža mogućnost da njihove radove vide i građani koji inače ne zalaze u galerije.

Foto Ex Tempore jednodnevni je fotografski natječaj na temu Rijeka i Riječani, na kojem također mogu sudjelovati svi autori. Nakon prijave, autori snimaju u gradu, a prosudbena komisija će odabrati i novčano nagraditi tri najbolje fotografije.

Održat će se i radionica izrade otiska dlana metodom kemograma, pod vodstvom Tanje Ljubojević i Marijane Mavić. Portfolije će pregledavati renomirani stručnjaci Helena SrakočićStanko Abadžić i Borislav Božić. Na Fotobuvljaku moći će se izložiti fotografski aparati i oprema, fotografska literatura i časopisi, a sve se to može i donirati Fotoklubu Rijeka za fotografski muzej u nastanku. U galeriji Garbajs u 16 sati bit će predstavljena nova knjiga fotografa Stanka Abadžića Adriatic Routes.

Izložbe u programu ovogodišnje manifestacije su Vojvodina na dlanu u Državnom arhivu, Vukovarska priča kao zajednička izložba radova članova fotoklubova iz Maribora, Osijeka i Vukovara te izložbe riječkih fotografkinja Tanje Ljubojević Tijelo i Nike Petković Sami, postavljene u Filodrammatici. Drugi Rječina Photo Tour bit će u nedjelju 13. listopada uz Rječinu od mosta kod Pašca do brane Hidroelektrane Rijeka. Opširnije informacije, rasporede i prijavnice potražite na internetskim stranicama manifestacije PhotoRi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.