Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival stvaralaštva povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

03.12.2021.

10:57

Autor: Neva Funčić

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, na riječkom Korzu se održava Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Kreativni radovi članova uključenih udruga i ustanova postavljeni su u adventskoj kućici na Korzu.

Izložba radova moći će se razgledati do 8. prosinca 2021. godine  u izlogu zgrade Grada Rijeke na Korzu. 

Osim tamo, njihove radove možete vidjeti i na štandovima na Jadranskom trgu gdje će biti postavljeni do 18 sati. Nastupom zbora udruge osoba s cerebralnom paralizom, na Korzu je otvoren 19. IFEST koji organizira Grad Rijeka u sklopu projekta "Rijeka - Zdravi grad".

U projektu sudjeluju: Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Društvo multiple skleroze PGŽ, Centar za autizam Rijeka, Udruga za sindrom Down - Rijeka 21, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj" Rijeka, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Dječji vrtić Sušak, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić More, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, OŠ Gornja Vežica, OŠ Fran Franković, Škola za primijenjenu umjetnost u Rijeci, Udruga "I djeci s ljubavlju" te Kreativne radionice 50+.

Dosadašnjih godina festival se održavao u HKD-u , a sada prvi puta na otvorenom, no emocije su iste, uz potporu građana, istaknuli su dogradonačelnik Goran Palčevski i član zbora Kristijan Trampuš. Poslušajte:

Inkluziju slavimo na Korzu!, pripremila Neva Funčić

Galerija
Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.