Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festivalska nagrada za promotivni film o otoku Krku

10.09.2015.

14:54

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistički promotivni film "Otok Krk" osvojio je nagradu "Blue Danube" na ovogodišnjem 7. Silafestu, međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma što se održavao u Srbiji.

Otok Krk i ove godine bilježi zavidne turističke rezultate, a o tome koliko turisti koji dolaze znaju o toj destinaciji i njenim specifičnostima, progovorio je riječki redatelj Bernardin Modrić u nagrađenom filmu. Međunarodni festivalski žiri, kojim je predsjedao dobitnik "Oscara" za animirani film Zbigniew Żmudzki, proglasio je film o otoku Krku najboljim umjetničkim ostvarenjem.

Jedanaestominutni film snimljen je u promotivne svrhe kako bi turiste što stižu na Krk avionima i autobusima upoznao s destinacijom, njezinim zemljopisnim, kulturno-povijesnim i gastronomskim vrijednostima. Ostvarenje ovoga filma omogućila je Turistička zajednica otoka Krka, a snimljen je u produkciji riječkoga "Istra filma". Poslušajte izjavu autora:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.