Hrvatski radio

Radio Rijeka

Film o Siniši Majkusu u programu češkoga filmskog festivala

10.06.2015.

15:52

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dokumentarni film "Opčinjen prostorom“, o poznatome hrvatskom umjetniku Siniši Majkusu, uvršten je u službenu konkurenciju desetog Arts & film festivala u Češkoj.

Riječ je o specijaliziranome filmskom festivalu posvećenom europskoj umjetnosti i umjetnicima, što se od 11. do 13. lipnja održava u povijesnome češkom gradiću Telč, uvrštenome u UNESCO-vu kulturnu baštinu. 

Dokumentarni film "Opčinjen prostorom" nastao je u sklopu europskog projekta "Artvision" koji promovira inovacije u interaktivnoj međuinstitucionalnoj kulturnoj suradnji između jadranskih i europskih zemalja.

Siniša Majkus rođen je 1962. godine u Rijeci,a diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Miroslava Šuteja. Bavi se izradom skulptura od metalnih žica, koje imaju obilježja prostornog crteža. Živi u Matuljima i izvanredni je profesor crtanja na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Scenaristica filma je Nataša Šegota Lah, redatelj Bernardin Modrić, a producent riječki "Istrafilm". 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.