Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Film svima": festival filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama

02.10.2017.

12:23

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Međunarodnog tjedna gluhih, u riječkoj Filodrammmatici je 28. i 29. rujna održan festival "Film svima". Kako da svim osobama oko nas svijet bude ljepši, posebno onima s oštećenim sluhom, pobrinuli su se u Udruzi "Filmaktiv", u suradnji s riječkom Udrugom gluhih i nagluhih.

Organizirali su festival "Film svima", na kojem su prikazani filmovi prilagođeni gluhim i nagluhim osobama kako bi im približili audiovizualnu kulturu. I uspjeli su, jer su dobro bila posjećena tri hrvatska filma: "Polazište za čekanje", nagrađivani dokumentarni film riječke redateljice Maše Drndić, "Uzbuna na Zelenom vrhu" redateljice Čejen Černić i dokumentarni film "Lijepo mi je s tobom, znaš" redateljice Eve Kraljević.

Filmove su gledali i učenici riječke Osnovne škole "Brajda", u kojoj peti razred pohađa djevojčica s oštećenjem sluha. O inicijativi, ali i budućnosti ovakvih projekata, s voditeljicom projekta Majom Ogrizović razgovarala je Antonela Galić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.