Hrvatski radio

Radio Rijeka

Filmaktiv poziva ljubitelje dokumentaraca u Školu dokumentarnog filma

11.09.2021.

12:02

Autor: Dora Vujnović

Foto: Filmaktiv

Foto: Filmaktiv

Foto: - / -

Nova generacija Škole dokumentarnog filma starta s radom u Udruzi Filmaktiv. "Iskustvo je nepotrebno, sve što ne znate možete naučiti upravo ovdje", poručili su svojim budućim polaznicima iz Filmaktiva.

"Prošle godine održana je prva Škola dokumentarnog filma u organizaciji Filmaktiva, koja se može pohvaliti fantastičnim odjekom i filmovima koji su prikazivani na festivalima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu", istaknula je mentorica Maša Drndić.

Iz radionice Filmaktiva proizašao je i kratki dokumentarni film "Martin Torpeto", koji je osvojio nagrada za najbolji debitantski film ovogodišnjeg Liburnia film festivala. "Martin Torpedo", dokumentarac o propadanju Industrijske ulice kroz oči bivšeg radnika tvornice Torpedo, a danas beskućnika, film je polaznika Tonija Jelenića.

Škola se održava dva puta tjedno kroz pet mjeseci i od polaznika će zahtijevati volju da se na tih nekoliko mjeseci potpuno predaju dokumentarnom filmu. Škola je za sve besplatna, a polaznici moraju imati između 18 i 40 godina.

Prijave su otvorene do 19. rujna, do kada je potrebno poslati motivacijsko pismo na e-mail adresu filmaktiv@filmaktiv.org. Nakon toga prijavljeni zaljubljenici u dokumentarni film prolaze drugi krug selekcije zbog ograničenog broja sudionika.

Poslušajte razgovor s mentoricom Škole Mašom Drndić i polaznikom Tonijem Jelenićem:

Filmaktiv poziva ljubitelje dokumentaraca u Školu dokumentarnog filma, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.