Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Filmski Božić u HNK": zbor riječke Opere uz pratnju Vladimira Babina

21.12.2017.

11:35

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Filmski Božić u HNK" naziv je sinoć izvedenoga božićnog koncerta zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca, pod vodstvom zborovoditeljice i dirigentice Nicolette Olivieri i uz klavirsku pratnju profesora Vladimira Babina.

Poznate filmske melodije koje nesvjesno pjevušite, vrlo često kroz  svakodnevne obveze, sinoć su zasjale u nekom drugom svjetlu, drugačijoj izvedbi i zanimljivim aranžmanima. Zbor riječke Opere, iako brojčano ne prevelik, pokazao je sinoć kako se zna prilagoditi i nekim drugim ritmovima, u kojima se klasični postav izvedbe ipak mijenja i glas postaje mekši, pokretljiviji, ritmičan i raspjevan, onakav kakvoga šira slušateljska publika voli i prepoznaje. 

Skladbe poput Moon River, Singin' in the Rain, Bridge Over Troubled Water, My Heart Will Go On i druge oduševile su publiku, nakon čega su uslijedili božićni klasici - Let it Snow!, Bijeli Božić, Radujte se, narodi, koji su nas obasjali crveno-bijelim božićnim sjajem i uveli nas u praznično raspoloženje.

Kao solisti predstavili su se lijepim izvedbama zboristi Katja Budimčić Sabljar, Tea Ban, Martin Marić, Dominika Glinšek, Vivien Galetta i Saša Matovina, a sve je izvrsnim tempom, muzikalno i punoga tona pratio pijanist Vladimir Babin. Srdačno i dugo je publika nagrađivala sinoćnju izvedbu, koja će se ponoviti još jednom večeras u 19:30 sati. Koncert je pratila Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.