Hrvatski radio

Radio Rijeka

Filmski turizam u Gorskom kotaru - preko ljeta snimaju se dva nova filma

01.06.2015.

13:20

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od početka pretprošle godine u Gorskome kotaru snimana su tri europska i jedan domaći dugometražni film, a najave za ovo ljeto govore da se i goransko područje može nadati koristi od filmskog turizma.

Na prostoru Lokvarskog jezera krajem svibnja su američki filmaši četiri dana iz zraka snimali kadrove za novi visokobudžetni film "Jezero" ("The lake"), planetarno poznatog režisera Luca Bessona ("Leon profesionalac", "Peti element", "Ivana Orleanska"). Nakon svibanjskog dijela posla još će brojnija glumačka i produkcijska ekipa filma u Gorskom kotaru boraviti tijekom ljeta.

Još jednu skupinu filmaša u ljetnim jesenskim mjesecima nestrpljivo očekuju turistički djelatnici Općine Fužine. Riječ je o njemačkoj ekipi koja će snimati novi film, temeljen na glasovitim romanima Karla Maya, čiji je glavni lik indijanski poglavica Winnetou. Za filmove o poznatom indijanskom liku i prije otprilike pola stoljeća su korištene prirodne ljepote Hrvatske, a Gorani očekuju da bi rad na novom nastavku mogao doprinijeti turističkoj afirmaciji lokaliteta Špićunak polje. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.