Hrvatski radio

Radio Rijeka

Finale Riječkih ljetnih noći: poslušajte mlade operne nade

18.07.2015.

07:01

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvo izdanje Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača "Zinka Milanov" u okviru festivala Riječke ljetne noći okupilo je 74 natjecatelja sa svih strana svijeta. Deset najboljih moći ćemo čuti večeras, a osim stručnjaka pjevanje će ocjenjivati i publik.

Natjecanje "Zinka Milanov" je zaključak operne i koncertne sezone 2014/2015. HNK Ivana pl. Zajca. Već za ovo prvo natjecanje prijavila su se 74 mlada pjevača sa svih strana svijeta, a o najboljima odlučivao je stručni sud - izvrsni operni pjevači, dirigenti i poznavatelji opere kao što su Kms Olivera Miljaković, Fabrizio Melano, Mariano Horak, Tibor Bogányi, Kalle Kanttila, Marin Blažević i Vlatka Oršanić.

U prve dvije etape natjecanja su se održavala uz pratnju klavira dok se treća etapa, u koju ulazi deset finalista, sastoji od izvedbi dviju arija uz pratnju orkestra. Na završnoj večeri, što će na sceni riječkog HNK početi u 20 sati, orkestrom će ravnati maestro Robert Homen

Finalisti su iz Slovenije, Finske, Turske, Poljske, Srbije i Hrvatske. Tko su i što pjevaju provjerite ovdje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.