Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Flame" i "Morso" udruženi u plesnoj predstavi "Breakup"

28.04.2015.

11:40

Autor: Nina Deranja, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka plesna skupina "Flame" premijerno će riječkoj publici u četvrtak 30. travnja u HKD-u na Sušaku predstaviti svoj deveti projekt - plesnu predstavu "Breakup". Ulaznica za ovu izvedbu više nema, a prva repriza bit će 11. svibnja.

Riječ je o kreativnoj suradnji plesača grupe Flame i glazbenika iz riječke skupine Morso, čiju je glazbu redateljica i koreografkinja Martina Hrlić Rogić koristila za oslikavanje i tematiziranje muško-ženskih odnosa. Osim što Morso uživo izvodi glazbu tijekom predstave, glavne uloge povjerene su vokalima benda Ivani Bartolović i Stanislavu Grdakoviću te plesačima Paoli Vukelić i Vanji Boškovskom. Rasvjetu i zvuk priprema G.I.S., scenograf je Igor Kondić, a kostimografkinja Vera Stojaković.

Protagonisti predstave riječima pjesama pričaju o muško-ženskim odnosima, njihovim željama, strastima, sukobima i svršetku. Ta priča ispričana je istovremeno i plesnim pokretima - emocijom za koju se riječi ni ne mogu pronaći... Za potrebe predstave ekipa Morsa prearanžirala je kompozicije s njihovih dvaju albuma - Izlog i Škare, krede, najlon. Ulaznica za premijeru više nema, a prva repriza predstave najavljena je za 11. svibnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.