Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Flekavac" riječkih lutkara: još nagrada i nominacija Hrvatskog glumišta

13.11.2020.

16:58

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Foto: - / -

Predstava "Flekavac", autorice Nine Mitrović i redateljice Renate Carole Gatica, osvojila je četiri vrijedne nagrade na 23. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej – Assitej online now. Predstava je i nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2020.

"Flekavac" je nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta 2020. u kategoriji za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mlade. Nagrade će biti dodijeljene 24. studenoga.

Stručni žiri 23. susreta profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej Flekavca je nagradio kao najbolju predstavu u cjelini, zatim Davida Petrovića za najbolje glumačko ostvarenje – muška uloga, za najbolju scenografiju Alenu Pavlović te Luku Vrbanića i Ivanu Đulu za najbolju scensku glazbu. 

Matija Antolić, Vedrana Klepica i Nenad Pavlović su u obrazloženju nagrade za najbolju predstavu u cjelini napisali: "Predstava 'Flekavac' odličan je primjer kvalitetne isprepletenosti režije, scene, kostima, teksta, glazbe i glumačke igre, koja je u svakom trenutku funkcionalna i zaigrana, te kroz duhovitu dramaturgiju detalja uspijeva prikazati kompleksnost obiteljskih i prijateljskih odnosa, pritom tematizirajući nimalo banalnu problematiku kućnog rada, te granice između bezbrižnosti i neodgovornosti."

Osim spomenutih, autorsku ekipu te priče o odrastanju čine i koreograf Damian Cortes Alberti te oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, a uz Petrovića na sceni su Petra Šarac, Zlatko Vicić, Damir Orlić, Alex Đaković i Andrea Špindel.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.