Hrvatski radio

Radio Rijeka

[FOTO:] Festival Tobogan otvoren uz bubnjare, cirkus i Kišne razdragance

17.07.2020.

08:09

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Tobogan 2020. otvoren je u četvrtak na Klobučarićevom trgu ispred škole Nikola Tesla u centru Rijeke. Broj posjetitelja već je bio ograničen zbog epidemioloških razloga, a poslijepodnevna kiša dodatno je ljude odvratila od dolaska.

Zbog epidemioloških razloga organizirana su dva ista programa, večernji i noćni, a nastupili su Žestoki bubnjari toboganski, Triko Cirkus Teatar iz Zagreba te Kišni razdraganci Ivanke & Mrleta.

Tobogan u Rijeci 2020. Europskoj prijestolnici kulture nije onakav kakav je bio zamišljen za početak ljeta. Štoviše, pandemija je organizatorima zamrsila konce, mijenjali su se datumi i planovi, ali na kraju je odlučeno - neka ljeto bude kulturno i odgovorno!

Aktivne riječke ferije za djecu, festival Tobogan, traju od 16. do 23. srpnja. Ponuđeno je više od 30 radionica i 20 javnih događanja, a program treba proučiti i prijaviti sudjelovanje organizatorima. Svi programi su besplatni! Detalji programa 4. riječkog Tobogana dostupni su OVDJE.

I stoga program četvrtog Tobogana ide prilagođen epidemiološkim mjerama. Prijave za radionice su otvorene, a sve su planirane tako da se osobni kontakti među sudionicima svedu na najmanju moguću mjeru.

Javna događanja, iako besplatna, organizirana su većinom uz ulaznice, ali se onda ponavljaju nekoliko puta, da bi ih ipak vidjelo što više djece. I roditelja. 

Među javnim događanjima su projekcije filmova, cirkuski programi, predstave, igre, koncerti, kvizovi, ulični performasi, izložba i natjecanja. 

Glavni partneri na projektu su oni koji će brinuti i o programima buduće Dječje kuće: Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Art-kino Croatia i Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Festival će biti zatvoren 23. srpnja - otvaranjem! Na Molo longu, kod broda Uragan, bit će otvoreno dječje igralište s pogledom na originalni Baltazargrad. Nakon otvorenja igrališta publika će brodom na Antiturističku turu koju će voditi Elena Brumini i Žak Valenta. Ulaznice su dostune u RI INFO od 13. srpnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.