Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fotografkinja Maja Prgomet: "Hvala vam što ste mi pružile povjerenje da ispričam vašu priču"

12.02.2022.

12:52

Autor: Anja Matić

Maja Prgomet

Maja Prgomet

Foto: Igor Šoban / Pixsell

"One nisu stale" naziv je izložbe koja je danas, 12. veljače u podne otvorena u riječkoj Galeriji Principij. U današnjoj emisji "Klasa optimist" naša Iva Črnjar Ivančan razgovarala je s fotografkinjom izložbe, inače predsjednicom Fotokluba Split, Majom Prgomet.

Riječ je o izložbi žena liječenih od karcinoma koje su na ovaj način progovorile o svojem iskustvu. svaki dan u Hrvatskoj najmanje šest žena dobije dijagnozu raka dojke. 


Izložba ''One nisu stale'' obuhvaća 17 fotografija žena liječenih od karcinoma koje su hrabro stale ispred objektiva fotografkinje Maje Prgomet i odlučile svojim tijelima ispričati vlastitu priču o borbi za život.

jedna od fotografija izložbe

jedna od fotografija izložbe

Foto: Maja Prgomet / -

Maja je u razgovoru rekla više o izložbi i iskustvu fotografiranja ovih snažnih i hrabrih žena. 


Otkrila nam je i da u Hrvatskoj u godini dana više od 11 000 žena oboli od nekog oblika karcinoma, pri čemu se gotovo 25% oboljenja odnosi na rak dojke. Stopa smrtnosti od karcinoma dojke u u Hrvatskoj je među najvišima u Europi.


Izložba će ostati otvorena do 22. veljače, a cijeli razgovor s talentiranom Majom možete poslušati u nastavku:

današnja emisija "Klasa optimist"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici