Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fotoklub Rijeka raspisao novi natječaj

18.05.2022.

10:31

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ilustracija; fotoaparat

Ilustracija; fotoaparat

Foto: Igor Soban / Pixsell

Fotoklub Rijeka raspisao novi natječaj na temu "Staklo i Rijeka". Na natječaju mogu sudjelovati svi autori, a zadnji dan predaje radova je 31. svibnja do ponoći.


Fotoklub Rijeka već više od dvadeset godina za Dan grada Rijeke, tj. za Dan sv. Vida, priređuje izložbu na temu grada Rijeke. Ovu godinu Ujedinjeni narodi, između ostaloga, proglasili su i Međunarodnom godinom stakla pa je odluka pala da tema ove godine za izložbu bude staklo, ali ne bilo koje i ne bilo kakvo, već staklo kroz koje ćemo prepoznati grad Rijeku.


Pozivaju se svi autori da krenu u istraživanje svjetovnih i sakralnih objekata Rijeke u kojima mogu pronaći vitraje, mozaike itd. od stakla i da to na najkreativniji način interpretiraju.


Možete pronaći i obrtnike koji se bave umjetničkim obrtom stakla, umjetnike kojima je staklo materijal u kojem se oni izražavaju, a da su iz Rijeke, pa fotografirati proces njihova rada. Može se staklo Rijeke shvatiti i nešto šire pa ako fotografiramo neko tehničko – industrijsko staklo, na fotografiji se po nečemu treba prepoznati da je ono baš u Rijeci. Impresiju stakla i Rijeke svaki autor može graditi na vlastiti način, ovisno koliko razvije u sebi maštu i inventivnost. 


Prostor stvaranja je bezgraničan, a tema je jasna, nedvosmislena i čvrsta, čvršća od krhkog stakla: STAKLO i RIJEKA.


Poklonimo našem gradu - gradu Rijeci za njen Dan STAKLO, taj krhki materijal kao fini i neminovni suplement dugovječnosti i identiteta Rijeke i Riječana.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.