Hrvatski radio

Radio Rijeka

Giorgio Surian predstavio "Knjiguljicu": priča koja pomaže mladima

02.10.2018.

09:27

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Giorgio Surian s njegovom "Knjiguljicom" (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HR Radio Rijeka)

Giorgio Surian s njegovom "Knjiguljicom" (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HR Radio Rijeka)

Foto: - / -

Naš poznati operni velikan, bas bariton Giorgio Surian zaplovio je, uz glazbu, i književnim vodama. Napisao je zanimljivu knjigu za mlade, ali i odrasle, naziva "Knjiguljica", koja je otisnuta, u ovom prvom izdanju, u 500 primjeraka.

Giorgio Surian, kako kaže, nije bio sjajan učenik u osnovnoj školi, ali tada, dok je on bio osnovnoškolac, ni učitelji nisu bili tolerantni ni dobrodušni i brižni kao danas, pa su mu ostale traume iz tog doba. Roditelji su mu često bili odsutni, pa je puno vremena bio prepušten sam sebi.

Iz tog doba ostala mu je nesigurnost u komunikaciji s ljudima, problem su mu bili intervjui s medijima, pa je odlučio napisati knjigu koja bi mogla pomoći mladima u svladavanju nekih njihovih poteškoća i trauma. Jer on je svoje probleme kroz život morao rješavati na teži način, učeći stalno i boreći se sa svojom nesigurnošću. "Knjiguljica" daje, kroz priču o čarobnim moćima, pomoć i savjete onima kojima je to potrebno.

Izdavač "Knjiguljice" je varaždinska nakladnička kuća "Modernist", može se kupiti u svim najboljim knjižarama, kao i online na adresi www.modernist.hr. Promocija knjige uskoro slijedi. Poslušajte razgovor o "Knjiguljici" koji je s Giorgiom Surianom vodila Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.