Hrvatski radio

Radio Rijeka

Giorgio Surian zatvorio sezonu riječkog HNK Zajca

07.06.2015.

08:24

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koncertom nacionalnog prvaka Opere HNK Ivana pl. Zajca basbaritona Giorgia Suriana i njegovih gostiju, riječke primadone sopranistice Kristine Kolar i tenora Giorgia Suriana mlađeg, završila je ovogodišnja riječka kazališna sezona.

Koncertom, koji je najavljen kao "grand finale sezone", odnosno Orkestrom i zborom Opere HNK Ivana pl. Zajca ravnao je maestro Ivo Lipanović.

Giorgio Surian i gosti izveli su poznate arije i duete iz opera talijanskih skladatelja VerdijaPuccinija i Giordana – iz Nabucca, Traviate, Otella, Madam Butterfly, Andrea Chenier, Manon Lescaut, Tosce i drugih djela.

Giorgio Surian čest je gost najvećih svjetskih opernih pozornica, od Nacionalne opere u Parizu do Metropolitana, i po mnogima trenutno najbolji interpretator Scarpije iz Puccinijeve Tosce. Operni pjevač kojeg je karijera dovela do vrha svjetske glazbene scene i tijekom koje je pjevao više od stotinu basovskih i bas-baritonskih uloga te interpretacijom i umjetničkom osobnošću osvajao najglasovitije operne kuće, ove se sezone vratio u Rijeku, grad u kojemu je počeo karijeru. Od sezone 2014./2015. Giorgio Surian je stalni član, solist ansambla Opere HNK Ivana pl. Zajca sa statusom nacionalnog prvaka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.