Hrvatski radio

Radio Rijeka

GKL Rijeka rastura i u Skopju: Još dvije nagrade za predstavu "Avanture maloga Juju"

07.10.2022.

12:12

Autor: Radio Rijeka

"Avanture maloga Juju"

"Avanture maloga Juju"

Foto: - / GKL Rijeka

Dobre vijesti iz riječkog kazališta lutaka. Ansambl predstave "Avanture maloga Juju" na festivalu "Igor Madžirov" u Skopju nagrađen je za kolektivnu glumačku igru, a Renata Carola Gatica za najbolju režiju.

Riječki lutkari uskoro odlaze i u Čakovec na ASSITEJ - nacionalni festival profesionalnih kazališta za djecu i mlade s nagrađivanom predstavom "Srce veće od mene samog".

Tako smo iz svakog desetljeća djelovanja odabrali određenu predstavu za predstavnika. Redom publika će upoznati različite estetike, likovnost, pa na neki način i promišljanja umjetnika koji su s lutkama u Rijeci živjeli i stvarali. (...) Retrospektiva je postavljena u okvirima, ali i van okvira jer što je kazalište ako iz okvira ne izlazi.

stručna suradnica Vedrana Balen Spinčić

Riječka publika ima priliku vidjeti predstavu "Srce veće od mene samog" na pozornici Gradskog kazališta lutaka Rijeka danas, 7. listopada u 18 sati te sutra u 11 i 18 sati, kao dio programa Dječjeg tjedna.

"Srce veće od mene samog"

"Srce veće od mene samog"

Foto: - / GKL Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.