Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glazbena poslastica: koncert zbora "Josip Kaplan" na riječkom Principiju

28.09.2020.

13:24

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Glazbena poslastica: koncert zbora "Josip Kaplan" na riječkom Principiju

Glazbena poslastica: koncert zbora "Josip Kaplan" na riječkom Principiju

Foto: - / -

Kaplanovci daruju Rijeci pravu malu glazbenu poslasticu kakvu samo oni umiju pripremiti u njihovom uvijek posebnom raspjevanom stilu. Koncert će se održati u utorak, 29. rujna u 19:30 sati na trgu Principij, a ulaz je besplatan.

Umjetnička voditeljica je Doris Kovačić. Klavirsku pratnju svirat će Jovana Vučević, a udaraljke Sanjin Jurčić. Koncert se realizira uz potporu Grada Rijeke.

PJZ "Josip Kaplan" ostvario je niz uspješnih nastupa te postigao zavidnu kvalitetu pjevanja. Svojim bogatim repertoarom, zbor njeguje umjetničku glazbu svih stilskih razdoblja, različite obrade, gospele… PZM "Josip Kaplan" održao je mnogo koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Češka, Slovačka, Italija, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Slovenija…), a na natjecanjima osvaja najviše nagrade.

Zbor se aktivno priprema za Svjetske zborske igre u Belgiji, gdje će u srpnju 2021. predstavljati Rijeku.

O sutrašnjem koncertu i radu zbora, s umjetničkom voditeljicom i dirigenticom Doris Kovačić razgovarala je Gloria Fabijanić Jelović:

Koncert PZM "Josip Kaplan", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.