Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glumac Nikola Nedić: Rijeka ima nevjerojatnu energiju

14.10.2018.

16:50

Autor: Tatjana Sandalj

Nikola i Mario na nedeljnemu obedu (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Nikola i Mario na nedeljnemu obedu (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Na kraju predstave "Michelangelo", kojom je Hrvatska drama HNK Ivana pl. Zajca otvorila sezonu, Michelangela ovog doba igra, izuzetno uspješno, mladi glumac Nikola Nedić - Zagrepčanin na radu u Rijeci.

"Michelangelo" je koprodukcijski projekt riječkog HNK Zajca i Dubrovačkih ljetnih igara, pripremljen po drami Miroslava Krleže "Michelangelo Buonarroti". Naravno da je završni monolog, kojim Nikola Nedić zaključuje tu predstavu, bio jedna od tema razgovora Na nedeljnemu obedu s Mariom Lipovšekom

No, redom, kako već Nedeljni obed teče, čuli smo kako je Zagrepčanin završio na studiju glume u Rijeci, kod Rade Šerbedžije; kako ga je gluma odabrala još u školi, na Lidranu; ranim druženjima s glumom u ZeKaeMu; kultnoj Šeparovićevoj predstavi "Generacija 91.-95."; dolasku u HNK Zajc; neobičnom rasponu glazbenih želja...

"Glazba je jedan medij koji je meni jači od glume i nekako mi se lakše izraziti kroz glazbu", tumači jedan od članova benda "Žlica i gitara". I nastavlja priču o Rijeci kakvu već dugo niste čuli - poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.