Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glumica Ana Vilenica natječe se za mjesto intendantice HNK Zajca

06.06.2016.

19:08

Autor: Alen Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poznata glumica Ana Vilenica je u kraćem telefonskom razgovoru za Radio Rijeku potvrdila informaciju da se kandidirala za intendanticu riječkoga Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca. "Željela bih umjetnost odvojiti od politike", kaže Vilenica.

"Da, aplicirala sam i željela bih se vratiti u Rijeku, iz koje sam otišla na studij glume u Sarajevo 1998. godine, nakon čega sam neko vrijeme boravila u Londonu, a od 2008. godine sam stalno nastanjena u Zagrebu", rekla je Ana Vilenica

Glumica koju šira publika najviše pamti po glavnoj ulozi u seriji "Dolina sunca", trenutno opet snima televizijsku seriju za jednu od nacionalnih televizijskih kuća. Bude li izabrana za intendanticu riječkoga kazališta, željela bi odvojiti umjetnost od politike. 

"Politika nam određuje život, ali htjela bih da kazalište šalje poruke ljubavi, mira, tolerancije. Vrhunska umjetnost ne mora nužno provocirati", rekla nam je svoju viziju riječkoga kazališta Ana Vilenica, uz razmišljanje kako smo opsjednuti politikom, čime riskiramo stalne podjele društva, koje su prisutne.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.