Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gospođa ministarka za 40. obljetnicu umjetničkog rada Olivere Baljak

25.09.2020.

09:00

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Dražen Šokčević / HNK Zajc

Foto: Dražen Šokčević / HNK Zajc

Foto: - / -

Svečanom izvedbom Nušićeve predstave "Gospođa ministarka" nacionalna dramska prvakinja Olivera Baljak obilježava 40. obljetnicu umjetničkog rada, u petak 25. rujna u riječkom HNK Ivana pl Zajca. Baljak tumači ulogu Živke Popović koju je željela igrati od mladih dana.

Olivera Baljak se glumom počela baviti najprije amaterski, a potom i profesionalno te je od 1980. godine angažirana kao stalna članica ansambla Hrvatske drame u HNK Ivana pl Zajca u Rijeci.

Za vrijeme Domovinskog rata osmislila je glazbeno-poetsku večer za djecu izbjeglica, a zajedno s kolegom Slavkom Šestakom priređivala je umjetničke susrete za hrvatske branitelje u Lici, na prvim crtama bojišnice.

Ulogama je obilježila i kreirala identitet riječkog HNK Ivana pl. Zajca proteklih 40 godina kao jedna od najistaknutijih glumica riječkog i hrvatskog glumišta u svojoj generaciji.

Poslušajte njenu priču s današnje konferencije za novinare uz potpitanja Glorije Fabijanić Jelović iz novinarske publike, a o predstavi je govorila i redateljica Tatjana Mandić Rigonat:

Četiri desetljeća scenskog života Olivere Baljak, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Tatjana Mandić Rigonat o riječkoj Gospođi ministarki, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.