Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gracija Filipović nakon riječke premijere "Murine"

08.09.2021.

14:20

Autor: Dora Vujnović

Gracija Filipović (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Gracija Filipović (Foto: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Riječko Art-kino jučer je otvorilo novu sezonu i to riječkom premijerom filma "Murina", čije su obje projekcije bile potpuno rasprodane. Na projekcijama je gostovala i glumica Gracija Filipović, koja tumači ulogu Julije.

Murina, redateljice i scenaristice Antonete Alamat Kusijanović, na festivalu u Cannesu nagrađen je Zlatnom kamerom kao najbolji debitantski film u konkurenciji festivala te je sada nestrpljivo iščekivan u svim Hrvatskim kinima.

Snimanje filma trajalo je dugih 42 dana, a fizički naporne scene plivanja i ronjenja, ističe Gracija Filipović, bilo je mnogo lakše snimiti zbog niza godina rekreativnog bavljenja plivanjem. Iscprljuće su bile i mnoge izuzetno emotivne scene za koje se Gracija toliko pripremala da je svaka emocija proizašla iz povezanosti sa samim likom.

Mlada glumica Gracija na riječku je projekciju došla unatoč tome što joj je jučer bio prvi dan fakulteta. Suprotno očekivanjima da će upisati glumu na Akademiji, svoje obrazovanje nastavila je na studiju biologije. 

O skrivenim porukama filma, procesu snimanje i tome koliko se može poistovijetiti sa svojom ulogom Julije, razgovarali smo s Gracijom Filipović:

Gracija Filipović na riječkoj premijer Murine, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.