Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gradski odbor za kulturu nije podržao izbor Edvina Liverića

24.09.2018.

14:26

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: - / -

Današnja sjednica gradskog Odbora za kulturu ima opsežan dnevni red, a na njoj ravnatelji riječkih kulturnih ustanova podnose izviješća o radu u protekloj, 2017. godini. Na početku sjednice nije prihvaćen prijedlog da Edvin Liverić bude ravnatelj HKD-a.

Zanimljivost ove sjednice je prijedlog imenovanja ravnatelja Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. U odluci se navodi kako u materijalu nije dostavljeno mišljenje stručnog i umjetničkog osoblja zaposlenog u HKD-u, kaže predsjednik Odbora, Zvonimir Peranić"Ako je izjava točna, onda ispada da treći član Upravnog vijeća nije mogao biti taj član, pa se postavlja pitanje upitnosti takvog postupka. S druge strane, ukolikom on jeste stručno i umjetničko osoblje, onda izjava u zapisniku ne stoji."

Je li gradska pravna služba upozorila na potencijalni sukob interesa članice Lare Badurine koja je i suosnivačica Udruge Trafic kao i predloženi ravnatelj Edvin Liverić, pita se dalje Peranić i dodaje da se postavlja i pitanje programa: "Mi znamo da se HKD vrlo brzo trebao osnovati upravo da bude potpora volonterskom programu EPK jer Rijeka 2020 kao trgovačko društvo to ne može raditi i upravo je taj nedostatak programa gospodina Liverića taj volonterski dio, a toga će trebati jako, jako puno. I nije mi jasna priča o hitnoći jer vidim da se u Odluci predlaže da HKD počinje s radom 1.1.2019., pa svaka hitnost i žurba, ne znam gdje se izgubila.

Burna bi mogla biti i rasprava o poslovanju Trgovačkog društva Rijeka 2020 za 2017. Godinu, kao i pitanje zašto se manjak novca u gradskoj kasi, nagomilan godinama, reže upravo na kulturi u gradu, prijestolnici kulture.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.