Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka "Mrljek i Prljek" premijerno 12. veljače

08.02.2022.

13:43

Autor: Neva Funčić

GKL

GKL

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Lutkarski mjuzikl o higijeni zubića, kose i ruku, u dramaturgiji i režiji Davida Petrovića napravljen je prema slikovnicama Jelene Pervan i Jelene Brezovec, lutke i scenu potpisuje Luči Vidanović, a glazbu i pokret Krešimir Kunda i Martina Hrlić Rogić.

Zanimljivost je da su čak 32 izvedbe predstave prodane prije premijere koja je najavljena za subotu, 12. veljače.


Tri slikovnice o Mrljeku i Prljeku u predstavu je pretočio David Petrović, a priče o neopranoj kosi, bljakavom napitku i fujkastom rođendanu u predstavi čine mrljavu i prljavu pustolovinu. Djevojčice Rita i Nora i dječak Lovro udomaćili su bakterije koje se ludo zabavljaju i prave probleme, a djeca starija od tri godine u kazalištu uz smijeh uče o važnosti higijene. 


Čak dvadesetak likova glume Alex Đaković, Karin Frolich, Andrea Špindel, Petra Šarac i Damir Orlić, a glasom se javlja i Tilen Kožamelj.

GKL

GKL

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Po prvi put s lutkarima surađuju mladi riječki kompozitor Krešimir Kunda, koji kaže da se songovi baziraju na ska i rock ritmu, a scenski pokret potpisuje Martina Hrlić Rogić, također debitantica u GKL Rijeka. Oblikovatelj svjetla je Sanjin Seršić, a lutke i scenu je obilkovala Luči Vidanović.

Pretpremijere praizvedbe su 10. i 11. veljače, a premijera je najavljena u subotu 12. veljače u 18 sati. Predstava je zabavna za cijele obitelji od uzrasta 3+, traje veselih 45 minuta i igra se u brojnim terminima do kraja veljače.

ravnateljica GKL Magdalena Lupi Alvir

I prije premijere predstave "Mrljek i Prljek" autorski tim najavljuje hit. Poslušajte više:

Mrljek i Prljek- press konferencija

GKL

GKL

Foto: Neva Funčić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.