Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grobnička jesen posvećena stvaralaštvu mlade generacije

30.09.2016.

12:29

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proglašenjem pobjednika cjelogodišnjeg natječaja "Darovani", u grobničkom kaštelu će danas (petak 30. rujna) u 18 sati početi 24. Grobnička jesen. U sklopu dana Europske baštine u Hrvatskoj, manifestacija se odvija pod motom "Mladi su bašćine glasi".

Ulaz u kaštelsku dvoranu Sokolana je slobodan, a u današnjem programu, kao i u iduća tri mjeseca, bit će predstavljeni uspješni mladi. Predsjednica Katedre Čakavskoga sabora Grobnišćine Vlasta Juretić ističe kako već 16 godina surađuju s nizom škola u Primorsko-goranskoj županiji, a večeras će biti proglašeni najbolji autori likovnih i literarnih radova pisanih na lokalnoj čakavštini. 

Ove su godine u natječaju sudjelovali učenici osnovnih škola Čavle, Jelenje-Dražice, Kostrena, Hreljin, Kraljevica, Viškovo, Srdoči i Bribir. 

U drugome dijelu večeri, u glazbenome programu, također najavljuje buket mladosti - mlade pjevače koji su s festivala Grobnička skala uspješno stigli i do drugih brojnih pozornica. Nastupit će Matea Dujmović, Rino Petrović, Danijel Šimek, Veronika Kamenar i Lea Kumić.

"Kao i ranijih godina, nadamo se da će mladi s radošću bogatiti naslijeđenu baštinu novim stvaralaštvom", kaže Juretić te najavljuje da će tijekom tromjesečne manifestacije Grobnička jesen 2016. u Domu kulture u Čavlima i kaštelskom kompleksu Grobnik biti provedeno više od 30 programa. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.