Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grupa "Kries" u riječkom Palachu predstavlja svoj treći album

23.02.2018.

09:36

Autor: Ivica Vrkić

Nastup grupe Kries na 19. Ethno Ambient Festivalu u Solinu (Foto: Miranda Ćikotić / Pixsell)

Nastup grupe Kries na 19. Ethno Ambient Festivalu u Solinu (Foto: Miranda Ćikotić / Pixsell)

Foto: - / -

Jedan od najznačajnijih predstavnika world music scene s domaćeg terena, grupa "Kries", svoje prvo klupsko predstavljanje u Rijeci ima ove subote 24. veljače u 22 sata, a mjesto događaja je klub "Palach".

Sedmeročlani bend nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala.

Dosadašnjim djelovanjem "Kries" je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike diljem svijeta.

Osim u Hrvatskoj, "Kries" je nastupao u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji i Indoneziji, a u Rijeku ih dovodi promocija trećeg studijskog albuma "Selo na okuke".

"Kries"je nastao po raspadu poznatog hrvatskog etno sastava "Legen", a alfa i omega oba benda je Mojmir Novaković s kojim je, uoči svirke u Rijeci, razgovarao Ivica Vrkić. Poslušajte:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.