Hrvatski radio

Radio Rijeka

'Guslač' zaguslao za početak sezone

09.11.2012.

15:06

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je izvedbom "Guslača na krovu" započela nova sezona HNK Zajca. Večerašnja prva repriza opet je svojevrsna premijera jer će slavni brodvejski mjuzikl na riječkoj sceni izvesti nova pjevačka podjela.

 


Nova kazališna sezona u HNK Ivana pl. Zajca otvorena je 3. listopada premijernom izvedbom mjuzikla Guslač na krovu, koprodukciji riječkog HNK i Festivala Opatija. Predstavu u kojoj sudjeluju svi ansambli riječkog HNK režirao je Ozren Prohić, a orkestrom dirigira Igor Vlajnić.

Prvi je put Guslač izveden u lipnju na opatijskoj Ljetnoj pozornici u sklopu festivala Riječke ljetne noći, a sada, u izmijenjenoj i prilagođenoj režiji, preselo je na pozornicu HNK Zajca. Upravo se zbog svih promjena i proteka vremena izvedba 3. listopada može smatrati novom premijerom, smatraju autori riječke izvedbe.

Nastupili su Bojan Šober, Olivera Baljak, Andreja Blagojević, Elena Brumini, Leonora Surian i još dvadesetak pjevača, glumaca i članova riječkog Baleta. Autorski tim čine još i scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Irena Sušac, koreografkinja Snježana Abramović-Milković i oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović.

Prva repriza popularnog mjuzikla bit će izvedena večeras. Reprizna izvedba ima novu pjevačku podjelu, pa će se tako publici u ulogama kćeri predstaviti Leonora Surian, Vivien Galetta i Miriam Monika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.