Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hadžihafizbegović: "Stranci u noći" nije film SAMO o gej partizanima

11.01.2023.

15:14

Autor: Tatjana Sandalj

Emir Hadžihafizbegović

Emir Hadžihafizbegović

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Bit će to psihološki triler s elementima melodrame, objasnio je glumac Emir Hadžihafizbegović žanr filma radnog naslova "Stranci u noći" što je sniman i na Krku. Nakon što je odrađeno snimanje u Vrbniku, na Krku će vrijedna ekipa boraviti još jednom, a snimanje bi trebalo biti gotovo do 10. veljače. 

Snimali su u Vrbniku i po 14 sati, govori Emir Hadžihafizbegović, pa dodaje da zbog toga nije stigao do Rijeke, grada kojeg voli gotovo koliko i Sarajevo i u kojem ima brojne prijatelje. 


A ta priča o snimanju prvog partizanskog gej filma je samo dobar marketinški trik, objašnjava i dodaje da jest riječ o filmu čija je radnja smještena u vrijeme između 1941. i 1945. godine te o povijesnoj priči o slobodi, pobuni, ideologiji... o svim atributima koji vrijede i u vremenu u kojem danas živimo. 


Nijedan metak se ne ispali u filmu, pripovijeda Hadžihafizbegović, osim ideoloških metaka koji ponekad ubijaju i gore od fizičkih metaka. Postoji u filmu jedan gej par, ali to nije dramaturški narativ kojim su se producentica i redateljica, sestre Anita i Ivona Juka, željele baviti. 


Tu je niz težih priča o kojima će gledatelji razmišljati, govorio je jedan od glumaca u programu Radio Rijeke i zaključio: "To je potresna priča i paradigma današnjice."


Poslušajte razgovor:

Hadžihafizbegović: "Stranci u noći" nije film SAMO o gej partizanima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.