Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hadžihafizbegović: Zašto obožavam Rijeku?

25.11.2021.

16:18

Autor: Robert Ferlin

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Pamtimo ga još iz čuvene sarajevske "Audicije" kao Bogoljuba Šaulića, Samira Fazlinovića iz serije "Lud, zbunjen, normalan", ali i filmova "Otac na službenom putu", "Armin" ili najnovijeg "Quo vadis Aida".

Rođen je u Tuzli, ali ima i hrvatsku domovnicu pa, kako sam kaže, Hrvatska mu je druga domovina. Bio je i ministar kulture u Vladi BiH, a u međuvremenu osvajao i nagrade na brojnim filmskim festivalima, među kojima se ističu venecijanski Zlatni lav i pulska Zlatna arena.

U Rijeci gostuje povodom Dana državnosti  Bosne i Hercegovine s monodramom "Sve je do nas" koju je sam napisao i u kojoj promišlja o prostituciji, kladionicama, kulturi, egzistenciji i još koječemu, u liku profesora matematike koji je ostao bez posla.

Riječ je o monodrami koja vas ne tjera na grohotan smijeh kao što ste uz Emira navikli proteklih desetljeća, nego na razmišljanje.

Zašto navija za Barcelonu, zašto voli Rijeku i zašto je unatoč svemu vječiti optimist, otkrio nam je Emir Hadžihafizbegović, poslušajte:

Emir Hadžihafizbegović: Zašto obožavam Rijeku?, pripremio Robert Ferlin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.