Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hal's All Star Guitar Festival u HKD-u

09.11.2012.

15:06

Autor: Tajana Petrović Čemeljić / Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najveća zvijezda 8. izdanja festivala je engleski gitarist BJ Cole uz još šestero uglednih glazbenika koji će u HKD-u na Sušaku nastupiti u petak i subotu, 19. i 20. listopada

Hal's All Star Guitar Festival  bit će održan 19. i 20. listopada u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Svojim će ga nastupom u petak otvoriti umjetnički ravnatelj festivala Damir Halilić-Hal, a slijede škotski gitarist Tony McManus te britanski duet BJ Cole & Emily Burridge.

Uz Hala, hrvatske gitarističke snage predstavljat će Viktor Vidović i Riječanin Darko Jurković Charlie, a u subotnjem finalu nastupa brazilski duo što ga čine gitarist Alegre Correa i pijanist Fagner Wesley.

Najveću zvijezdu osmog izdanja festivala, BJ Colea, Sting je proglasio najboljim pedal-steel gitaristom na svijetu. Osim sa Stingom, taj je gitarist surađivao s mnogim poznatim rock i pop glazbenicima, poput Eltona Johna, REM-a, Depeche Modea, Davida Gilmoura, Marka Knopflera i Jerryja Leeja Lewisa. U Rijeci će nastupiti s čelisticom Emily Burridge, a svirat će autorske skladbe te kompozicije Erika Satiea, Claudea Debussyja, Henryja Purcella i drugih. Raspored nastupa pogledajte ovdje.

Pročelnik Gradskog odjela za kulturu Ivan Šarar naglasio je da unatoč prepolovljenom proračunu za kulturu financiranje ovoga festivala, zbog njegove visoke vrijednosti, nije smanjivano. Zahvaljujući tome, cijena ulaznice za jednu večer je 50 kuna, a u drugim bi dijelovima Europe ulaznica za koncert na kojem bi nastupali tako ugledni izvođači stajala najmanje 25 ili 30 eura.

Opširnije Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.